Motivacija i vođenje timova

Motivacija i vođenje timova

Realnost naše današnjice je užurbanost u poslovanju, a tržište nikada zasićenije i zahtjevnije, samim time biti lider ljudima oko sebe, voditi ih i na kraju krajeva konstantno inspirirati i motivirati, nije nimalo lagan posao.

A ako ne znate motivirati – ne znate ni upravljati!

Sposobnost postizanja izvršavanja zadataka preko drugih ljudi, suština je svakog dobrog lidera bez obzira o kojem timu ili zadatku se radi.

Ako ste vlasnik tvrtke, direktor, menadžer, voditelj ili poduzetnik, vaš primarni posao je da vodite, inspirirate i upravljate timom ljudi.

I čestitam vam na tome jer upravo biti lider je ujedno najljepši, a s druge strane i najizazovniji i najteži posao na svijetu.

Molim vas da odgovorite na sljedeće pitanje i budete potpuno iskreni!

Kada nemate puno vremena, a “morate” i želite u kratkom roku popraviti određene rezultate, obično izvršite dodatni pritisak na prodaju i tako završite stvari…ili…?

Najčešće to bude tako, i da, kratkoročno takva taktika definitivno može donijeti rezultate, a da prodajno osoblje ostane motivirano i puno elana za dalje.

Idealan scenarij bi bio da vi kao lider jako dobro znate dozirati pritisak i spustiti ga na prodajno osoblje i da ono u takvim situacijama pozitivno reagira.

No u mom dugogodišnjem radnom iskustvu u prodaji kao prodavač i kao prodajni trener, takav pritisak najčešće uzrokuje probleme, čak i dugoročno.

Jedan dio prodajnog osoblja se krene opirati, drugi pak gubi elan i volju za radom, treći ne može podnijeti pritisak i odlazi iz kompanije, četvrti se zainati i krene raditi s 30% svog kapaciteta i onda dobivamo jedan veliki začarani krug demotiviranosti i nezadovoljstva i ono najgore od svega, to u samoj praksi osjete kupci.

Vaši ljudi moraju imati osjećaj da vi radite za njih, a ne da oni rade za vas!

Ne brinite, sve može biti drugačije!

Na ovom treningu ćete steći ključne vještine neophodne za motiviranje i vođenje timova!

Što dobivate treningom?

Kome je ovaj trening namijenjen

Vlasnicima tvrtki

Direktorima

Menadžerima

Poduzetnicima

Voditeljima

Share This :